sunnuntai 21. helmikuuta 2016

Alkuvuoden 2016 kuulumisia Laakkolan kyläyhdistykseltä

Vuoden 2016 alkutaipaleelle on jo mahtunut monenlaista toimintaa! Heti tammikuulla Laakkolan kyläyhdistys aloitti kyläsuunnitelman teon osana Kylillä kelpaa -hanketta. Kyläsuunnitelmaa työstäessä on pohdittu kylän vahvuuksia ja kehittämishaasteita, ja laadittu myös kyselyt Laakkolan kylän asukkaille sekä lähikylien asukkaille.

6.2.2016 Laakkolan kylätalolla pidettiin Meidän turvallinen kylä -turvallisuuskoulutus, ja seuraavana viikonloppuna ala-asteikäiset pääsivät discoilemaan ystävänpäivän merkeissä. :) Samaan aikaan kyläkyselyt kiersivät ja vastausprosentti oli erinomainen: Laakkolassa jopa yli 40%. Kaiken kaikkiaan kysely tavoitti arviolta 110 henkilöä. 


Tänään, sunnuntaina 21.2. Laakkolan kylätalolla esiteltiin kyläkyselyn tuloksia, ja samalla juotiin kakkukahvit. Pari onnekasta kyselyyn vastannutta myös voitti lahjakortin Pulkkilan MaxiMajakkaan. Kyselyllä kartoitettiin kyläläisten toiveita ja mielipiteitä kylästä ja sen toiminnasta. Valtaosin Laakkola koettiin hyväksi paikaksi asua. Monet olemassa olevat tapahtumat, kuten pääsiäis- ja joulutapahtumat sekä musiikkitapahtumat koettiin tärkeiksi. Uusista tapahtumista kysyntää olisi mm. erilaisille liikuntatapahtumille sekä sunnuntaikahvilalle sekä sukupolvia yhdistäville tapahtumille. Kehittämisen paikaksi nousi etenkin jokimaiseman kohentaminen sekä vanhan sillan kunnostaminen. Kyselyn tulosten esittelyä kylätalolla 21.2.2016.

Myös tiedottamisessa koettiin olevan parantamisen varaa, ja sitä pyritäänkin "tehostamaan" monin tavoin. Tähän paikkaan on hyvä mainostaa, että löydymme nyt myös Facebookista! :)
Laakkolan kyläyhdistyksen FB-sivut

Kyselyiden tulokset otetaan huomioon kyläsuunnitelmaa tehdessä ja kylän toimintaa kehitettäessä, mutta kaikkia toiveita ei varmastikaan kyetä toteuttamaan.


Kiitos vielä kaikille kyläkyselyyn vastanneille!


Vaikka kyselyt on tehty ja toteutettu, otamme mielellämme vastaan kehittämisideoita, kommentteja ja ajatuksia kylän toimintaan liittyen milloin vain! Tervetuloa myös kyläiltoihin joka kuukauden viimeisenä perjantaina klo 18.30 alkaen!

p.s. Piakkoin tiedotetaan myös perinteeksi muodostuneesta pääsiäistapahtumasta kokkoineen. :)

Ei kommentteja: